timetobebrave.blogg.se

Från äktenskap till skilsmässa. En pappablogg om livet i förändring.

En kväll med pojkarnas mamma

Publicerad 2014-08-03 22:28:40 i Allmänt,

J har varit här ikväll. För någon vecka sedan hade jag ett behov av att träffa henne och diskutera hur vi agerat och reagerat under separationen. Idag var inte behovet lika starkt men vi pratade i alla fall som två vuxna människor och hade en trevlig kväll tillsammans med L & A. Det är konstigt att den person man valt att leva sitt liv med en gång i tiden nu nästan är en främling. Men vi känner båda två att vi kommer att närma oss varandra igen som vänner, eller i alla fall som ett bra team gällande våra gemensamma barn.
 
Vi har en lägenhet som vi inte får sålt, det är vårt stora dilemma just nu. Jag vill inte flytta tillbaka dit och köpa ut J och hon och S kommer att flytta ihop till något större så fort möjligheten finns. Vi vill inte hyra ut den i andra hand för då sitter vi kvar med lånet. Det är en jättefin lägenhet med bra läge med närhet till stan, havet, skogen och alla nödvändiga vardagssaker som affär, vårdcentral osv. Vi kommer att gå i förlust vid försäljning, eller i alla fall gå miste om den summa vi satte in i lägenheten. Tungt, men sånt är livet och varför titta bakåt och tänka si och så. Nu är situationen annorlunda och det är den vi måste anpassa oss till.
 
Att J och S pratar om att flytta ihop kom inte som någon överraskning. Visst har det gått fort men hittar man rätt så gör man. Hoppas bara att pojkarna tar det lika bra. De gillar S men det blir kanske annorlunda när det är hans hem också, men jag vet inte. Har ingen som helst erfarenhet av att flytta ihop med någon som redan har barn.
 
Har ett skönt pirr i magen efter gårdagens äventyr :). 
 
Veckan som kommer blir barnfokuserad med ett härligt kusinläger i dagarna två hos min syster.
 
 

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2014-08-04 14:02:49

Hej,

Har gått igenom skilsmässa för två år sedan, liknande din. En skilsmässa är som en konkurs, finns inga vinnare, varken ekonomiskt eller på något annat sätt. På något sätt återhämtar man sig.

Idag är jag gift med världens bästa man och vi fick en dotter nu i vår. Varannan vecka är det fem barn här och varannan ett barn. Livet kan ändras fort!

Lycka till!

Malin

Svar: Visst kan livet ändras fort :)Så länge det blir till det bättre får man vara nöjd.
timetobebrave.blogg.se

Postat av: Mathias

Publicerad 2014-08-06 00:05:44

Jag har sträckläst din blogg och sedan följt den i några veckor. Det är nästan 4 månader sedan min fru lämnade mig för en arbetskamrat. Det jag imponeras mest av i dig är din förmåga att ge dom rationella tankarna utrymme i ditt agerande gentemot J. Jag själv är en människa som är reflekterande och har förmågan att se helheten. Men jag har fortfarande svårt att släppa fram vissa tankar. Jag vill och kommer ha en bra relation till mitt ex, även om hon behandlat mig illa. Det är jag skyldig mina barn. Men just nu klarar jag inte att vara hennes vän. Jag vill hålla distans och jag är kort när vi ses, inte otrevlig dock! Jag vill önska henne lycka till, men jag är inte där än. Ta till dig att jag är imponerad över att du klarar att vara storsint även i en svår tid. Jag kommer nog dit oxå, såren måste bara läka lite först.

Mathias

Svar: Jag känner igen exakt vad du skriver. Det är först nu som jag på riktigt känner att jag kan närma mig J som vän. Har trott att jag varit där tidigare, eller i alla fall hoppats. Våra samtal har varit väldigt korta fram tills nu. Många gånger tidigare har jag velat säga dumma saker till henne men bitit ihop nästan varje gång. Tror verkligen man behöver distansen men vill ändå veta vad hon gör. Men mitt mantra blev, vill jag ha någon som inte vill ha mig? Låt läkandet ta tid och hitta dig själv i det nya. Tack för komplimangen. Ta hand om dig.
timetobebrave.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela