timetobebrave.blogg.se

Från äktenskap till skilsmässa. En pappablogg om livet i förändring.

TGIF

Publicerad 2014-02-28 16:41:44 i Allmänt,

Fredag. Ljust ute. Barnen hos farmor och farfar och en helg fylld med glatt umgänge och fest. Känns ganska gött efter vecka fylld med tankar. Negativa tankar som vänt ju längre veckan gått. Pratade med en bekant igår om min sorgkänsla och mina tankar om J. Hon sa rakt ut att "J känner kanske ingen sorg över att det är slut". Ett nytt slag i bröstet och jag åkte hem till J och frågade om hennes tankar om sorg. Hon ville inte kalla det sorg utan mer att det var ledsamt. Och det kan jag hålla med om nu. Känna sorg över något som faktiskt, efter tre månaders betänketid, inte varit så bra är kanske att ta i. Ledsamt är nog ett bättre ord. Men jag behandlar det som sorg ett tag till, så jag inte får en spark i nacken senare.
 
Men nu är det helg, och en öl med två kompisar på stan känns rätt. Rätt, speciellt med tanke på att pojkarna har det grymt bra hos farmor och farfar. Imorgon blir det träning och sen fest hela långa dagen.

Sorg

Publicerad 2014-02-27 11:59:00 i Allmänt,

Sorg få ta sin tid. Hoppa inte över sorgen, då kommer den som ett slag i nacken om några år. Dessa ord fick jag via sms av min syster i morse. Jag har sorg i bröstet det kan jag verkligen erkänna. Jag släpper ut den till andra vid behov men inte så ofta. Jag tycker mig ha kontroll över den och bearbetar den i mina tankar, här och med min psykolog. Mer vet jag inte vad jag kan och ska göra mer med den. Jag känner att det kommer att lösa sig till det bästa för mig men att det kommer ta tid innan jag är färdig. Jag känner mig färdig med J för tillfället, jag vet att det aldrig kommer att bli vi igen. Det som är tungt för mig är att hon inte verkar känna någon sorg överhuvudtaget. Hon har hela tiden sagt att det känns rätt. Till viss del vet jag att det är så men 12 år måste sätta sina spår även i henne.
 
Nu när hon flyger iväg med badookillen och allt bara är en dans på rosor. Kommer hon att få ett slag i nacken om några år? Känner hon ingen sorg över att det är slut? Har hon verkligen mått så dåligt tillsammans med mig?
 
I heard that your dreams came true.
Guess he gave you things I didn't give to you.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead"


Jag skulle varit på date med L igår men hon ställde pga tidsbrist och familjeskäl. Hennes barn var inblandade i en otäck sak i måndags och hon ska till Stockholm i morgon så jag förstår henne. Men om det blir någon annan gång vet jag inte. Jag ska i alla fall inte stressa fram något.
 
Till helgen är det i alla fall fest för en kompis som fyllt 40. Ska bli trevligt. Och mina pojkar ska sova hos mina föräldrar. Det ser de framemot och har redan packat sina väskor.

Tårar

Publicerad 2014-02-24 22:44:00 i Allmänt,

J var hemma ikväll. VI skulle börja dela på våra saker inför flytten. Jag misstänkte att det skulle bli jobbigt och till viss del var det väldigt tungt. Att dela på sakerna var inga problem men oj vad stelt det är mellan oss. Vi pratade om J och badookillens relation och jag frågade om hon sagt att hon är kär till honom. Jag vet ju att hon är det men att höra henne säga "nej det har jag inte men han vet om det" gjorde så jävla ont att jag började gråta. Jag har inte fällt en tår inför J sedan allt började men idag gick det inte att stoppa. Det varade i kanske en minut sen var tårarna slut. Tårarna kom av saknad, Jag vill inte vara ensam då jag är gjord för tvåsamhet men samtidigt vill jag absolut inte rusa in i ett nytt förhållande som J gjort, även om han kanske är den absolut rätta för henne. Som jag skrev tidigare idag så mår jag bra men känner saknad för tillfället. .
 
Jag är helt införstådd med att det inte kommer att bli vi igen. Jag vill inte att det ska bli vi igen. Jag vill dock att vi ska bli vänner. Vi vill båda kunna "hänga" hos den andre i framtiden då vi inte har så många vänner. Och varför inte vara med den vän man kännt i 12 år? Det är kanske en naiv tanke, men att vara nära sina barn och kunna käka middag och kanske kolla tv en kväll med sin exfru när man inte har något annat planerat för just den kvällen tycker inte jag är helt fel. Det är naturligtvis inte aktuellt just nu på ett tag men någon gång i framtiden kanske. Troligtvis kommer det inte att bli så men jag vill tror att det faktiskt skulle kunna funka.
 
Timetobebrave!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela