timetobebrave.blogg.se

Från äktenskap till skilsmässa. En pappablogg om livet i förändring.

Telefonsamtal

Publicerad 2014-01-31 12:06:53 i Allmänt,

Det blev ett bra samtal igår. Jag var inte på humör men det vände ganska snabbt när vi började prata om barnen. Sen flöt allt på bra tills vi började prata om boende, ska någon köpa ut den andre, ska vi sälja? Vad händer om jag får napp på någon av lägenheterna jag sökt och än värre, vad händer om vi inte får tag på någon? Fram till siste maj har vi kvar lägenheten, vad händer efter det? Sen blev det snack om ekonomin i allmänhet. J pluggar och jag jobbar, "Mina" pengar går till oss båda. Hur göra där? Vill ju inte att våra pojkar ska hamna i kläm. Om jag köper ut J, var ska hon ta vägen då? Är det något jag ska lägga fokus på? Vill ju att barnen ska få vara lika mycket med sin mamma. Men samtalet fortsatte i lugn ton och det kändes bra till slut. Även om frågan kvarstår med boende. Vi diskuterade också om vi ska börja öka vårt boende i lägenheten till en vecka i taget och det kan jag gå med på. Jobbigt att flytta fram och tillbaka.

Nu är det fredag, imorgon åker jag och pojkarna till min syster på fest. Pojkarna har många kusiner som de älskar att leka med, vilket gör att pappa kan dricka ett glas vin i lugn och ro :)

J får besök av en gammal vännina från Stockholm, det ger mig ett lugn. Även om jag inte ska tänka på vad hon gör, så känns det bättre att hon har en vännina att umgås med än någon annan.

Ha en trevlig helg!

Kallt, men värmande människor

Publicerad 2014-01-30 18:21:59 i Allmänt,

Sitter i lägenheten och fryser. Så på med en tröja och sätt igång och laga mat dummer :)
 
Mötte en ovetandes kollega igår som frågade hur jag mådde. Oftast blir det ett slentrianmässigt bra. Men denna kollega är en fantastisk människa, hon är 70 år och jobbar någon dag i veckan på skolan. Jag har alltid gillat att höra henne prata med sin erfarenhet av livet. Så till henne sa jag att jag inte mådde så bra just då. Jag berättade om min situation och till min förvåning hade hon varit med om samma sak. Hon och hennes man gick skilda vägar, men hittade tillbaka och nu har dom varit gifta igen i 10 år. Hon kände igen allt och förstod varje ord jag sa. Henne kommer jag at vända mig till fler gånger. Varmare kram har jag nog inte fått sen allt detta började.
 
Jag har en kollega till som blivit lämnad av sin man och henne pratade jag med idag om mitt behov av att begränsa min kontakt med J. Naturligtvis kände hon igen det symptomet. I dagens it-värld är det så mycket svårare att undgå kontakt. Ett litet klick på datorn så kan jag vara på hennes blogg. Jag unfriendade J på facebook, gick in för att kolla om det funkade och då visar det sig att hennes sida är öppen med nästan allt. Fan. Ska jag säga det till henne eller kan jag vara så stark att inte klicka in där fler gånger? Borde inte vara så svårt att låta bli men oj vad det kliar i fingret.
 
Jag tackar för de kommentarer jag fått under den senaste tiden. Fortsätt gärna med det, Jag uppskattar verkligen att Ni visar att jag inte är ensam om att gå igenom detta och Ni kommer med värdefulla tips. Tack
 
J undrade tidigare idag om vi skulle höras ikväll. Egentligen har jag inte lust, kan jag utan att få dåligt samvete säga det till henne? Behöver jag alltid vara tillgänglig för henne? Det finns dock vissa saker som ska planeras inför helgen då jag ska åka till mina syskon med mina pojkar och J ska hämta dem imorgon för jag måste jobba över. Då blir det lite praktiska saker som måste avhandlas och jag vill ju att vi ska ha den bästa relationen vi kan. Men är som sagt inte så sugen på att prata när jag inte är på mitt bästa humör.
 
På med tröjan och laga mat nu!

Begränsning

Publicerad 2014-01-29 09:16:02 i Allmänt,

Efter en ljuvlig morgon med pojkarna, som jag nu får längta efter i två dagar har jag tagit ett beslut.
Efter gårdagen med alla negativa tankar känner jag nu att jag måste begränsa min kontakt med J till att endast röra praktiska saker och pojkarna.
Jag vill gärna veta vad hon gör, vill gärna skicka ett sms för att höra hur hon mår. Jag känner att jag måste radera henne på facebook, för där kan jag ju se när hon varit inne och vad hon gör. Sånt måste jag sluta med. Jag såg igår att hon blivit vän med en ny kille, naturligtvis är det han vars mail hon väntar på. Tycker det är jobbigt att hon som sa att hon behövde vara ensam, redan nu är på väg att hitta någon ny. Jag letar också men vet inte varför. Många pratat om reboundsex efter ett förhållande och att det funkar ett tag men jag vet inte. Det skulle nog bara kännas som en hämnd mot J.
Men nu är det inte J jag ska koncentrera mig på utan mig själv, det måste jag komma ihåg.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela