timetobebrave.blogg.se

Från äktenskap till skilsmässa. En pappablogg om livet i förändring.

Bröllopsdag

Publicerad 2014-07-20 23:02:00 i Allmänt,

Imorgon är det vår bröllopsdag, eller rättare sagt var. Men vi gifte oss i alla fall för sju år sedan den 21 juli. Det var en helt underbar dag med många skratt och glädjetårar. 80 personer från vår släkt och närmsta vänner kom för att fira vår kärlek. Undrar vad de tänker idag? Har de sett något under vårt äktenskap som kunde leda till skilsmässa? Jag tvivlar på det, för utåt var vi nog det perfekta paret. Men när J släppte bomben blev jag lika chockad som alla andra. Men jag tror faktiskt att jag är den som förstod att det var rätt beslut först av alla förutom J. Även om jag fortfarande tycker det är synd att vi inte tog tag i det tidigare, för då hade i alla fall chansen funnits att vi inte skilt oss, så är jag nu på det klara med att jag kommer att må bättre resten av mitt liv än jag gjort om vi fortfarande varit tillsammans.
 
Jag tycker det är tungt att vara ensam med pojkarna när man ser alla som är par, det finns så många situationer där det är bättre att vara två än ensam. Men samtidigt tycker jag att det är lättare. Idag när jag och pojkarna var på stranden så kände jag igen oss i så många par med alla små beslut som ska göras när man är två. Var ska vi lägga oss?, ska vi äta nu?, kan inte du kolla barnen (medan jag kollar fb) osv osv? Jag tycker det är skönt att kunna ta dessa beslut själv och slippa behöva tänka på om det skulle passa J. 
 
Sen pojkarna kom hem till mig i fredags har vi haft det helt underbart. Sol och bad, sol och bad. Vi tar det lugnt på morgonen men är ändå på stranden eller vid ett utomhusbad klockan tio. Stannar i drygt två timmar innan vi tar oss hem för lunch och lite vila i den starkaste solen. Ger oss ut igen runt klockan tre och njuter av semestern. Grill på kvällen innan vi myser med en bok där båda pojkarna somnar av utmattning innan jag läst färdigt.
 
Livet är härligt just nu, både veckorna som pappa utan barn men framförallt veckorna som pappa med barn.
 
Njut av sommaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela