timetobebrave.blogg.se

Från äktenskap till skilsmässa. En pappablogg om livet i förändring.

Arg och ledsen

Publicerad 2014-03-31 19:47:34 i Allmänt,

En mening, en enda mening kan förstöra och förgöra så mycket. Idag var jag på stan och handlade lite till min lägenhet när J ringer och vill veta om en dörr i hennes lägenhet. Jag hjälper henne och köper ett gångjärn som saknas. Åker hem till henne och pojkarna, kollar upp dörren. Hon är lite irriterad märker jag, troligtvis pga stress med hennes skola, att ha vabbat hela dagen och matlagning. Jag hjälper pojkarna med datorn, pratar och pussar dem. Då kommer hon in i rummet vi sitter i och säger, med mycket bitter ton:
pappa ska inte vara här!
Pang, snacka om att inte känna sig välkommen, att inte få vara nära sina barn. 
Jag sa att ok och att det är väl lugnt att jag hjälper barnen med att sätta igång en film och krama dem lite. Nej dom kommer kanske bli ledsna var hennes svar. Ett snabbt farväl till mina prinsar sen gick jag därifrån med tårar i ögonen. 
 
Jag gjorde henne en tjänst och tillbaka får jag en bitter ton och negativt bemötande. Jag var glad när jag gick in genom dörren och gav henne komplimanger för vad hon gjort med lägenheten. Gick ut genom dörren arg och ledsen. Kommer hem till min lägenhet och får ett förlåtmess där hon skriver att hon gör mig osäker och jag gör henne taskig mot mig. Jag är inte osäker med henne längre. Att hon blir taskig mot mig bara av att se mig är något hon måste jobba med. Sitt bemötande mot mig och barnen behöver hon stärka mycket. Så länge det inte blir bättre kommer jag inte att underlätta något för henne. Framförallt inte i hennes nya relation. 
 
Jag läste ny forskning igår angående förälskelse efter separation och introduktion av ny partner. Har man barn var rekommendationen att vänta 2-3 år med att introducera en ny partner för barnen. Något som är jättesvårt att tänka sig som förälskad. Naturligtvis vet jag att det finns de som lever lyckliga resten av livet med sin nya partner de skaffar direkt efter separationen. Men om barnen är redo att möta någon ny är en helt annan sak. Jag hoppas verkligen att J tänker sig för vad hon väljer att visa för pojkarna med sin nya kille. Det är kanske så att de är gjorda för varandra och jag är lugn med det. Men det är mina barn och visst har jag all rätt i världen att vara rädd om dem och rädd för deras och min skull. Jag kommer inte att prata negativt om J inför dem, aldrig. Däremot kommer jag alltid att finnas där för dem. 
 
Arg och ledsen men stark i mig själv. Nu ska jag fixa till mer i mitt nya hem. Imorgon kommer soffan och jag har tagit ledigt från jobbet. .

Hemma

Publicerad 2014-03-30 19:50:07 i Allmänt,

Nästan färdigmålat här hemma. Hunnit med ett besök på Ikea. Fått besök av mina föräldrar som hjälpt mig med diverse saker. Mamma tycker det är jobbigt med skilsmässan, var ledsen när hon kom och ledsen när hon gick. Måste förklara för henne att detta är rätt för mig också inte bara för J.
 
J och pojkarna har också varit här. Lite pizzapicknick på golvet. Hoppas vi kan umgås i framtiden också även om hon har ny kärlek. 
 
Nu ska sängen skruvas ihop och imorgon kommer soffan jag beställt. Det börjar sakta likna ett hem som jag ska trivas i.

Flyttat

Publicerad 2014-03-29 20:17:33 i Allmänt,

Sitter på golvet i hallen med en kebabtallrik i knät. Är helt slut efter flytten, eller inte efter själva flytten för den gick hur smidigt som helst. Vi var klara på 3 timmar. Trött är jag på grund av en dunderförkylning och en massa målande. Har faktiskt inte packat upp en enda sak ur lådorna. Vill få färdigt målningen först. Det är slitigt och jag är kanske korkad som vill göra det själv. Men detta är mitt projekt inför mitt nya liv. Men nu är klockan åtta och jag känner att det får räcka för idag. Nya tag imorgon. 
 
Allt känns bra. Hoppas verkligen pojkarna kommer att trivas här. Deras första natt här blir på onsdag. Tänkte äta pizza och ge dem något roligt så de känner sig välkomna här och att de kan ta in att detta blir deras nya hem varannan vecka. Kanske går det smidigt kanske inte. Hoppas på det bästa. Saknar dem just nu. De är hos mina föräldrar i helgen. Imorgon kommer de hit med J för att äta och få en första känsla för lägenheten. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela