timetobebrave.blogg.se

Från äktenskap till skilsmässa. En pappablogg om livet i förändring.

En vecka i Indien med V. Del 3

Publicerad 2014-10-28 14:17:38 i Allmänt,

Fredagen spenderade vi i Dehli. En av, vad jag förstod senare, hundratals ”guider” tog oss under sina vingar. Abdul, en enbent man som hade vandrat på Dehlis gator i 27 år visade oss runt. Naturligtvis tog han oss till affärer där han fick en viss provision på inköp men det var vi beredda på, men han gjorde dagen väldigt lyckad. Men det var inte förrän vi lämnade honom som vi verkligen hittade det ”riktiga” Indien. Att vandra omkring i små gränder var grymt. Vi fick många blickar på oss men kände oss inte otrygga en enda gång.

Vi stannade till och tittade på några som lagade mat på gatan, helt plötsligt engagerades en stor del av området och det ordnades fram enkla sittplatser och bord till oss. Vi blev bjudna på friterat bröd och en gryta och hade fullt med åskådare under måltiden. En härlig gästfrihet.

På lördagens morgon tog jag farväl av fina V för att börja min resa hem. Kom fram till Dehlis flygplats och fick veta att mitt plan till Mumbai hade flyttats fram två timmar. Det var verkligen något jag inte ville skulle hända för mitt flyg till Dubai var då i farozonen för att missas. Vi landade och väntan på min packning blev lång, alltför lång så jag var tvungen att ta beslutet att lämna väskan i Mumbai för att inte missa mitt plan till Dubai. Hoppade in i en taxi som tog mig till utrikesterminalen och jag hann med planet med några minuter tillgodo. Bara att hoppas att väskan dyker upp någon gång.

Anlände till Dubai tidig kväll och checkade in på hotellet. Tog metron till Dubai mall. Ett vansinnigt stort köpcentrum där allt fanns att köpa, så länge du har pengarna. Kollade in Burj khalifa, världens högsta byggnad med sina 828 meter. Det är löjligt högt. Såg den berömda fontänshowen och strosade runt.

Kontrasterna mellan Indien och Dubai var alldeles för stora och att vara ensam i Dubai och uppleva den lyxen var faktiskt inget vidare. Innan jag åkte så sa de som varit i Indien att antingen älskar du det eller så hatar du det. Min känsla är att jag mycket hellre återvänder till Indien än till Dubai.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela